Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Καλημέρα.....

Καλημέρα.....

Καλημέρα σας...

Καλημέρα κύριε Τάδε...
Καλημέρα κυρία Τάδε...
Καλημέρα Όμορφε....
Καλημέρα  Ομορφιά μου ...
Καλημέρα Μεγάλε μου .... 




είπα καλημέρα ..δεν ακούς ? εσύ είπες η καλημέρα του Θεού είναι.! Ναι του Θεού είναι ..!! Σε σένα το λέω ...που συνεχώς έχεις την παραμικρή κατακραυγή στα χείλη για τον κάθε ένα και το κάθε τι!

Τί κι αν σου λένε καλημέρα !!Εσύ μέσα στην γκρίνια είσαι ...όλη την ώρα !! Πώς θες οι άλλοι να σου μιλήσουν με οικειότητα?? Ασε δηλαδή που λές καλημέρα και ο άλλος νομίζει ότι θα του "κλέψεις" τις σκέψεις...και σκέφτεται :τί θέλει πρωι-πρωι και μου είπε καλημερα?...μήπως έμαθε αυτό που έγινε εχτές και θέλει να μάθει λεπτομέρειες?..μήπως είπε καλημέρα γιατί καταλαβε το λαθος της-του?....αααα είπε καλημέρα ?? και τι με περνάει για χαζό ??

καλα τώρα μη μου πείτε ότι δεν τα έχετε σκεφτεί όλα αυτά στο πέπλο του μυστηρίου της Καλημέρας? ...και για να συνεχίζω πιο βαθιά στις σκέψεις σας ..πόσες φορές δεν είπατε από μέσα σας στην ευχή μιας καλημέρας :"αντε και ....(να μην εκφραστώ) " ...πόσες φορές δεν στείλατε στον αγύριστο ανθρώπους που δεν σας φταιγανε φυσικά ...επειδή εσεις ξυπνησατε ανάποδα!
Να μην λέτε ψέματα ...είπατε γαιτί εγω το εχω διαβάσει στα μάτια πάρα πολλών ...
Τί είπες ?..για ξαναπέστο ? ..Τετριμμένη η καλημέρα και γελοία ? ..Άκου φίλε γελοίος είσαι εσύ και η καταχνιά σου , η μιζέρια σου και η αντικοινωνικότητά σου ...μη θές να τα φορτώσεις αλλού !

Κοίτα στον καθρέφτη σου το πρωι και βρισε  ΕΣΕ οσο θες αλλά μην μεμψιμοιρείς κατά της γειτόνισσας ,κατά του συναδέλφου,κατά της φίλης σου ή φίλο σου ακόμα και κατά σε άγνωστο που επειδή παρκάρατε ταυτόχρονα στο ίδιο παρκινγκ το πρωί σε κοίταξε να σου πει καλημέρα και ξύνισες τα μούτρα σου ..εεεε δεν σου φταιει κανένας που εσύ εχεις βαρεθεί να είσαι άνθρωπος .Πάντα οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά !

Και φυσικά είναι και η καλημέρα που δεν βγαίνει από τα χείλη των πικραμένων χωρισμένων ερωτευμένων που έχουν τσακωθεί και έχει γίνει το μπάχαλο και ξαφνικά κομμένη και η ..καλημέρα !
Καλά τόσα να έχουν περάσει και ούτε καλημέρα ? τωρα εδώ βέβαια είναι δύο τινά. Το ένα είναι γιατί όποιος και να έφταιγε σε ό,τι και να έγινε κυριαρχεί ο εγωϊσμός με θεμέλια την αγάπη και τον ερωτα αλλά ο εγωισμός - εγωισμός ..Και εδώ είναι το κρίσιμο σημείο : "γιατί να πω εγω καλημέρα πρώτος να πει αυτή ..και γιατί να πω εγώ πρώτη να πει αυτός..κλπ.
Και το δευτερο είναι φυσικά να είναι όντως ο ένας απο τους δυο κακός ή και οι δύο ! Είπαμε οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά...!!

Λέγοντας αυτά και κείνα μετρώντας και ξαναμετρώντας ..έφτασε κι αυτό το πρωϊνό .Πάω να φτιάξω τον καφέ μου αφήνοντας πίσω μου τη σιλουέτα μου ...ξημέρωσα και σήμερα για χαρη σας !

ΑΧ!! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΛΕΩ !! ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ !!

******************************************************

Στο μονοπάτι σαν θα βγεις, 



Μιας ανοιξιάτικης αυγής,

Να μη ξεχάσεις να της πεις

Μια καλημέρα της ζωής

Μια καλημέρα είν' αυτή

Πες τη κι ας πέσει χάμω


Παλάτια χτίζουν οι θεοί 

κι εμείς πάνω στην άμμο


Με τα χαράματα σαν βγεις 

Από την πόρτα της ζωής

Μια καλημέρα να της πεις 

Κι ας είσαι μόνος μες στη γη !!!!!!!


*******************************************************



*****************************